maandag 28 mei 2012

Breitling horloge - special edition Navitimer Cosmonaute

2012 is een speciaal jaar voor de Breitling Navitimer. 50 jaar geleden, op 24 mei 1962 droeg de astronaut Scott Carpenter aan boord van de Aurora 7 voor de eerste keer een Breitling Navitimer chronograaf. Een nieuwe generatie Navitimer chronograaf. Het was de eerste keer dat in de ruimte een instrument aan de pols werd gedragen. Om de 50-jarige verjaardag van deze prachtige Navitimer chronograaf te vieren, heeft de Zwitserse horlogemanufactuur Breitling een gloednieuwe Navitimer ontwikkelt: de Breitling Navitimer Cosmonaute. Bekijk de mooi vormgegeven Breitling website voor alle informatie en mooie foto's van deze special edition.

Breitling Navitimer Cosmonaute

De Breitling Navitimer Cosmonaute special edition met een gelimiteerde oplage van 1962 stuks wereldwijd is helemaal door het eigen studio-team van Breitling ontworpen. Het heeft een 24-uurs schaal, heeft een handmatige opwinding en op de onderkant van de kast is als herdenking aan de gedenkwaardige ruimtevlucht "Aurora 7" gegraveerd, evenals een praktische omrekeningstabel voor Celsius en Fahrenheit. 


Breitling horloge met top techniek

Deze Breitling Navitimer heeft net als alle andere modellen uit de Navitimer collectie een draaibare rekenschijf. Onder de zwarte wijzerplaat met zilveren letters (hoge leesbaarheidsfactor) bevindt zich een officieel COSC-gecertificeerde, zeer betrouwbare, hoogfrequente chronometer met mechanische opwinding, 39 robijnen en een gangreserve van meer dan 70 uur. Verder heeft het een 1/4-seconde chronograaf en een 30-minuten en 12-uur schaal en praktische datumaanduiding. Bij de horlogebanden bestaat bij dit Breitling model de keuze uit Barenia-leer, krokodillenleer, Air Racer en de Navitimer in metalen uitvoering.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten